Dr. Bahadır Fatih Yıldırım

Özgeçmiş Akademik Blog Portfolyo Dokümanlar Kütüphane

Y

Yeditepe Yayınevi

Yeditepe Yayınevi

Yeditepe Yayınevi

2002 yılında kurulan yayınevimiz tarih alanında yaptığı yayıncılıkla kültür hayatına önemli katkılarda bulunmuştur. Yayınladığı eserler sayesinde kısa sürede hak ettiği yere gelen kuruluşumuz yerli ve yabancı yazarların eserlerini okura kazandırdı. Önemli akademisyen ve araştırmacıların bir buluşma noktası haline gelen Yeditepe, benimsediği objektiflik ilkesiyle de geçmişi doğru anlayıp bugüne ve yarına sağlıklı bakabilen bir okur kitlesi oluşturma çabasındadır. Yayın hayatına başladığı ilk günden itibaren okuyucuyla buluşturduğu eserler, yurtiçinde ve yurt dışında ses getirmiş, çeşitli dillere tercümeleri yapılmıştır. Yayınevimiz gördüğü bu büyük ilgiden destek alarak her geçen gün yayınlarını arttırmakta ve yazar kadrosunu çok daha güçlendirmektedir. Güçlü yazar kadrosunda Erhan Afyoncu, Vahdettin Engin, Tufan Gündüz, Semavi Eyice, Gönül Alpay Tekin gibi isimler yer almaktadır. Yayınevimiz akademik bir ciddiyet ve titizlikle hazırlanan çok sayıda eseri geniş bir okuyucu kitlesinin beğenisine sunmaktadır ve çalışmalarını bu kalite anlayışı doğrultusunda sürdürme azmindedir.

İbn Fadlan Seyahatnamesi

İbn Fadlan Seyahatnamesi

Ahmad İbn Fadlan

Bu seyahatnâme X. yüzyıldaki Türklerin tarihi hakkında en canlı, en sağlam vesikalardandır. İbn Fadlan gibi kültürlü, mütecessis bir kişinin gözlemlerine dayanmaktadır. Veciz ve akıcı bir üslupla kaleme alınmıştır. Yazıldığı tarihten itibaren doğuda, daha sonra batıda çeşitli kişiler tarafından kaynak olarak kullanılmış, çok sayıda çalışmaya konu olmuş, çeşitli dillere çevrilmiş, filmlere konu olmuştur. İbn Fadlan elçilik için gittiği sırada uğradığı Türk …

Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul

Gündelik Hayatından Renklerle Eski İstanbul

Mehmet Mazak

Şehirler de tıpkı insanlar gibi hayatın ve dünyanın ritmine uyarak değişim geçirmektedirler. Bilim ve tekniğin ilerlemesiyle birlikte 19. yüzyıldan sonra yaşanan değişim, öncesine oranla daha hızlı bir seyir takip etmiştir. Günümüzde ise “yeni” ile “eski”nin arasındaki zaman farkı gittikçe daralmaktadır. Bir dünya şehri ve imparatorluk başkenti olması sebebiyle dünyanın belli başlı büyük şehirlerinde yaşanan değişimden İstanbul da nasibini almıştır. Gerçi …

Abdülhamid'in Cinci Hocası

Abdülhamid'in Cinci Hocası

Süleyman Tevfik Özzorluoğlu

Abdülhamid tarikatlara özel bir önem vermiş, bunların yemek ve aydınlanma gibi masraflarını bizzat kendi karşılamış, harap halde olan tekkelerin onarımlarını yaptırıp, tarikat büyüklerinin türbelerini tamir ettirmişti. Arap vilayetleri ve Afrika’daki nüfuzlu tarikat şeyhlerine nişan ve rütbeler ihsan etmenin yanında maaşlar da bağlayan Padişah, Ebü’l-Hüda Efendi, Zafir Efendi gibi şeyhleri yanında tutarak onların nüfuzlarını kullanmıştı. Abdülhamid sarayda, çeşitli tarikatları ve bu …